Winkelbeleid

Mijn winkel is een speciaalzaak en hierin bied ik mijn klanten een 100% goed product aan. (Dat houdt in dat het gekochte product vanuit mijn winkel bij u in de kast staat, zonder dat het eerst bij een andere klant aanwezig is geweest) Ik hanteer dit winkelbeleid.

Mocht u bij mij inkopen doen, hou dan rekening met het volgende:

  • Voeding en voedingssupplementen worden niet terug geaccepteerd.
  • Producten die via ons partnerschapswinkel word bestel en of gekocht worden, en hier is iets mee aan de hand, kan ik alleen bekijken of ze dit vergoeden. (binnen 7dgn ) Wel heb ik daarvoor de aankoopbewijs nodig en de bestellijst. Zodra het vergoed word nemen wij dan contact via de email met je op. Je kan dan het nieuwe product bij mij ophalen, wij vergoede het niet in terug gave geld.
  • Voeding wat eventueel over datum is kan u een korting op krijgen, bespreek dit even aan de toonbank. (Als winkel zijn wij tegen verspilling van voeding)
  • Cosmetica die u bij mij aankoopt, mag geruild worden, mits dit artikelen niet geopend is en onbeschadigd is, geheel netjes weer ingeleverd wordt. Ruilen dient dan wel binnen drie dagen te gebeuren, met aankoop bon van het artikel.
  • Koop je bij mij tweedehandsartikelen dan kan dit niet geruild worden, ook geef ik geen geld/tegoed bon voor terug.
  • Eventuele klachten behandelen wij via de email, indien mogelijk. Via Whats-app word dit niet besproken, we nemen dan geen contact me je op.
  • Wij werken met tegoedbonnen, en geven geen geld terug. Deze tegoed bon is een jaar geldig na uitgifte datum.
  • Wij ronden af in de winkel met centen ook op de pin, mocht je bestellen via onze partnersite : bewustwinkel bedenk dan even dat dit afgerond word.

Natuurlijk kan het een keer voorkomen dat een product na aankoop iets mee aan de hand is. (Niet goed van kwaliteit) En dit is aantoonbaar met de aankoop bon binnen zeven dagen, dan wordt dit artikel netjes geruild (er wordt dan een nieuw artikel voor u besteld) en of u krijg een tegoedbon.

image_pdfimage_print