t Bildt Orgonite

Wapen van gemeente in Friesland, Nederland

Wapen van Het Bildt

Het wapen van Het Bildt is het gemeentelijke wapen van de voormalige Friese gemeente Het Bildt. De beschrijving luidt:

“Van lazuur beladen met drie aschgrauwe zeehorens in eene leggende rigting, paalsgewijze geplaatst, uit dewelk komen korenairen in natuurlijke kleur. Het schild gedekt met een kroon van goud.”

Geschiedenis

De oorsprong van het wapen ligt in de 17e eeuw. De oudere zegels tonen omgewende hoorns met de korenschoof achter de hoorn. Het ontwerp symboliseert de ontstaansgeschiedenis van de gemeente. Door de bedijking van slikken en schorren ontstond het grondgebied van de gemeente. Op dat grondgebied werden drie dorpen (Sint AnnaparochieSint Jacobiparochie en Vrouwenparochie) gesticht. De kleur blauw symboliseert de zee, de drie dorpen in het aantal van drie hoorns, het resultaat van menselijke inspanningen/vruchtbaarheid van de grond door de aren. De beschrijving meldt niets over het soort kroon waarmee het schild gedekt zou moeten zijn, ondanks dat er vrij veel historische tekeningen voorhanden zijn waaruit blijkt dat het een markiezenkroon met vijf fleurons moet zijn. Historische afbeeldingen tonen de hoorns veelal een halve slag omgewend, waardoor de speculatie ontstaat dat het mistekeningen zijn van de zogenaamde Sint Jacobsschelpen. Sint Jacobiparochie was vanouds het bestuurlijk centrum van de inpoldering, hetgeen de vermoedens aan een oorspronkelijke vorm van de Sint-Jacobsschelpen doet versterken. Het wapen is in haar huidige vorm niet compleet, in oude afbeeldingen is ook een korenschoof opkomende van achter de kroon geplaatst.

De gemeente werd bevestigd met het wapen bij besluit van de Hoge Raad van Adel van 25 maart 1818.

Tekst komt van Wikipedia

Deze piramide is de eerste die ik gemaakt heb, er komen nog veel meer als mini piramide en een Giza model en eventueel een ander model op aanvraag, er is veel mogelijk.

Mini piramide t’Bildt


De Waadhoeke-Het wad orgonite

De Waadhoeke – Het wad orgonite.

Een hele speciale, schelpjes van ons eigen wad. (Zeedijk)

Er zit in bewerkt: Drie echte wad schelpen, sughliet stenen, seleniet, pareltjes en een messing/koper spiraal

En natuurlijk koper, en div metalen Wil jij ook zo’n 1 bestel hem dan bij mij. Bestellen doe je zo: Item bestellen.

Aanpassen in kleur is mogelijk. (gratis) Maar wil je in deze orgonite meer dan komen hier meer kosten bij, deze prijs is berekend op deze orgonite. Maar is mogelijk. Kan wel iets afwijken, het is een ambachtelijk product, en de schelpen zij ook zelf gevonden de maten kunnen iets anders zijn. Zijn de schelpen op dan kan het iets langer duren voordat de orgonite klaar is, we moeten dan eerst even nieuwe voorraad aanmaken. (Maar dit proberen wij natuurlijk te verkomen.)

Net aan het bij komen. De waadhoeke/het wad orgonite. ( Gemeente Waadhoeke )Een hele speciale, schelpjes van ons eigen wad. ( Zeedijk) Er zit in bewerkt.Drie echte wad schelpen, drie sughliet stenen, seleniet, pareltjes en een messing/koper spiraalEn natuurlijk koper, en div metalen.Deze topper is de eerste en kost maar €29,95 Wil jij ook zo'n 1 bestel hem dan bij mij. Klaar binnen 7 dgn. 😉 ( Kan wel iets afwijken dan de foto, het is een ambachtelijk product, en de schelpen zij ook zelf gevonden de maten kunnen iets anders zijn ) Deze word eerst het showmodel.

Posted by Orgonshop by Claudia-Praktijk Other Care on Thursday, July 26, 2018
image_pdfimage_print