Metaalsoorten in de orgonite

In de orgonite is de basis om te maken bijzondere hars, edelstenen en diversen soorten metalen en koper. Metalen zijn niet alleen mooi in de orgonite maar hebben een extra functie, zonder de metalen erin mag het geen orgonite heten, de hoeveelheid metaal heeft hier ook nog mee te maken.

Aluminium:

Aluminium dringt door via het hartchakra dat direct verband houdt met de thymusklier. Het Griekse woord thymos betekent letterlijk: ‘ levensenergie’. Dit element stimuleert onze levensenergie vanuit het hartcentrum en maakt ons los, speels en flexibel. Het kalmeert onze zenuwen en heft fobieën op.  Het helpt zin van onzin te onderscheiden en maakt realistisch en nuchter. Het laat zien wie je echt bent en waar je mogelijkheden liggen. Het helpt veranderingen op gang te brengen Aluminium ondersteunt het zenuwstelsel en verbetert de overdracht van zenuwprikkels en de werking van de hersenen.  Bij jicht en reuma helpt het de verzuringsgraad van het bloed te normaliseren. Aluminium ondersteunt de ijzeropname uit het bloed

Messing

Een legering van koper (55-70%) en zink (45-30%)

Koper

Koper werkt in op het hartchakra en heeft van daar uit een sterke werking op hart en thymus.  Zo heeft koper een ondersteunende functie op de bloedsomloop.  Het bevordert de opname van ijzer uit het bloed en de vorming van rode bloedlichaampjes.  Het ondersteunt het het immuunsysteem en de vrouwelijke geslachtsorganen en menstruatie.  Balanceert hormonale schommelingen rond de menstruatie.  De grootste concentratie koper bevindt zich in de lever, de hersenen en het bloed. Koper ondersteunt alle activiteiten van deze organen. Het stimuleert de werking van zenuwen en hersenen, de celademhaling en de celgroei.  Speelt een rol bij de pigmentatie van huid en haar. Koper is krampverlichtend en ontstekingsremmend. Het heeft een anti-bacteriële werking, werkt goed bij griep en infecties, helpt bij gewichtsproblemen en is van belang bij de opname van vitamine C. Koper geeft geestelijke helderheid en innerlijke rust.  Zeer krachtig tegen aard- en waterstralen.  Helpt bij angst, depressiviteit, zenuwinzinkingen en psychosomatische klachten. Stimuleert de fantasie en creativiteit.  Maakt rechtvaardig en vriendelijk.

Zink:

Werkt in op de onderste twee en bovenste twee chakra’s (wortel- en heligbeen en voorhoofds- en kruinchakra.) Het is belangrijk voor de vorming van allerlei hormonen voor groei en energievoorziening. Het ondersteunt het immuunsysteem en de geslachtshormonen en is onmisbaar voor de vorming van vruchtbaar sperma. Speelt een belangrijke rol bij wondgenezing en zintuiglijke waarneming, voor het zien van kleuren en kijken in de schemering. Beschermt tegen schadelijke stoffen en straling van buitenaf. Zink is belangrijk voor de werking van de hersenen, de ontwikkeling van het intellect. Ondersteunt bij zwakte, uitputting en slaapproblemen (door malen). Het stimuleert goede en heldere communicatie en helpt veranderingen tot stand te brengen.

(tekst: internet norsesundorgonite)

image_pdfimage_print