Gezondheidstesten

In de winkel en praktijk gedeeltes bieden wij verschillende testen uit. Om een test te laten doen, moet je wel even een afspraak maken (via email) Voordat je een afspraak maakt kijk dan even op de site wanneer welke therapeut aanwezig is, afspraken dienen twee weken van te voren aangegeven te worden via de email. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Voordeel van een test is dat je gelijk goed komt te weten wat je tekorten zijn en wat aanvullingen zijn. Je koopt dan geen onnodige producten, of producten die niet voor jouw lichaam werken. Dit kan in de onkosten op de langere termijn erg veel schelen aan aankoop.

Meten is weten, en je gezondheid doet er toch toe!


Healtcheck/Bodyscan.

Wij werken in de winkel en in de praktijk werken met de Corpus Analyser.

U wilt vast graag weten hoe het met de gezondheidstoestand van uw lichaam is gesteld. Dit kan een preventieve check zijn of wanneer er al fysieke en / of  emotionele klachten of ziekten zijn ontstaan. Deze bodyscan geeft inzicht en vormt de basis voor adviezen ter preventie en verbetering van uw gezondheid.

We kunnen bij de toonbank een korte scan maken om te zien waar tekorten in vitaminen en mineralen zijn, bijvoorbeeld: vitamine D, calcium, magnesium, etc.

Deze scan word kort en bondig uitgelegd, er word enkel gekeken naar te korten en u krijg van mij advies welke supplement u het beste dan kan bij suppleren. Wil je meer weten over de scan dan kan je terecht bij ons in de praktijk*.  Daar bieden we de klanten meer uitleg en kan je eventueel meer vragen hierover stellen.

In de praktijk kunt u terecht voor een uitgebreide healthcheck en analyse.

Een zwak orgaan of een minder goed functionerend systeem veroorzaakt niet direct pijn of andere symptomen. Als deze verborgen disbalansen onbehandeld blijven, kunnen zij op den duur leiden tot een vermindering van het functioneren van het lichaam en dus klachten geven. Daarom is het zinvol maatregelen te nemen voordat er lichamelijke klachten optreden.

Ook als er al symptomen aanwezig zijn, kan het nuttig zijn inzicht te krijgen in de gezondheidstoestand van het lichaam om in staat te zijn de juiste behandeling te kiezen.

De Corpus Analyzer Pro is een snelle, nauwkeurige en niet-invasieve spectrale testmethode waarbij gebruik wordt gemaakt van elektromagnetische signalen. Hierdoor zijn in een vroeg stadium verstoringen in het lichaam te signaleren.

Het systeem analyseert de energetische situatie in belangrijke functionele groepen zoals: hart- en bloedvaten, longen, maag-darmstelsel, lever, galblaas, schildklier, alvleesklier, nieren,

zenuwstelsel, lymfestelsel, hersenen, spieren, skelet, gewrichten, maar meet ook stress, afvalstoffen, toxische stoffen, hormonen, endocrien systeem, allergiën, immuunsysteem, stofwisseling, spijsvertering en meridianen.

Na een meting kunnen we bespreken welk behandelplan we kunnen inzetten als therapie (indien dit nodig is). Hierbij kunt u denken aan: ooracupunctuur, bachbloesems, orthomoluculair advies, voedingsadvies, coaching, homeopathie etc….

Hoe werkt het?

 •  Er wordt een aantal gegevens van u ingevoerd in het systeem: naam, leeftijd, gewicht en lengte zijn van belang voor de test.
 • Metalen sieraden moeten even af gedaan worden en de mobiele telefoon gaat uit.
 • U krijgt een teststaaf (metalen staaf) in je hand. Tijdens de scan kan er niet gesproken worden en is het goed zoveel  mogelijk te ontspannen.
 •  De test duurt ongeveer 4-5 minuten voor de vitamine-check en ongeveer 8 minuten voor de uitgebreide check.
 • De gegevens worden door de computer verwerkt en opgeslagen.
 • Het resultaat wordt op het scherm getoond.

Voor een scan aan de toonbank, zou het fijn zijn dat je een afspraak maakt. In verband met de drukte in de winkel is dit niet mogelijk om tussen door te doen, hier organiseren tussen door speciale dagen voor, deze kan je vinden bij agenda

Voor de uitgebreide healthcheck in de praktijk, maakt u van tevoren een afspraak bij één van onze professionele behandelaars met vragen over uw gezondheid. Met een test van enkele minuten weten we hoe het met uw gezondheid is gesteld en welke conditie prioriteit heeft.

De Corpus Analyser Pro is een hulpmiddel om de fysieke functies snel te analyseren. U bespaart veel tijd en geld door direct met de meest effectieve therapie aan de gang te gaan.

 • Tarieven scan aan de toonbank: €12,50 getest worden dan de basis vitaminen.
 • Wilt u ook een uitgebreid scan met advies over de scan en behandelplan: €44,00 (uurtarief).

Diversen andere testen:

 • VitastiqCheck
 • Itovi scan
 • Kinesiologie test
 • Biotensor Test

VitastiqCheck is een innovatieve check die inzicht geeft in je vitamine- en mineralenniveaus. De speciale checkpen geeft je informatie en persoonlijk advies over vitaminen en mineralen en de voedingsmiddelen waarin je deze bouwstenen vindt. Vitastiqcheck geeft je de mogelijkheid om een goede gezondheid te behouden en een betere kwaliteit van leven te handhaven. Vitaminen en mineralen zijn noodzakelijke voedingsstoffen, waarvan het lichaam van ieder afzonderlijk een verschillende hoeveelheid nodig heeft. Ons lichaam kan ze niet zelf aanmaken: ze moeten worden ingenomen via de voeding of voedingssupplementen. Meestal wordt een vitamine- of mineralentekort pas geconstateerd nadat de symptomen van dit tekort al aanwezig zijn. Vitastiq is een innovatief concept dat de uitvoerig geteste en bewezen EAV methode combineert met een smartphone. Hiermee kan eenvoudig vitaminen- en mineralenniveaus worden gecontroleerd. Vitastiq meet 30 essentiële vitaminen en mineralen in het lichaam. Deze meting word gedaan via bepaalde lichaams– meridiaanpunten.

 • Tarieven basis scan: €27,50 Magnesium, vitamine C, zink,Omega 3-6, vitamine D .
 • Wilt u ook een uitgebreid scan met advies over de uitslag van de scan en behandelplan: €44,00 (uurtarief)

De uitgebreide scan word enkel gegeven door onze natuurgeneeskundige Sabine Mooijweer, je kan bij haar een afspraak hier voor boeken.


Aromatherapie is helemaal hot.
Maar wat heb je dan nodig?
Wij bieden in de praktijk en winkel de gratis iTovi scan aan.

De iTOVi scanner kan ik inzetten om gericht te adviseren rondom een gezonde levensstijl en het ondersteunen van je lichaam op zowel fysiek als mentaal vlak.

​Alles heeft een unieke energie-handtekening wat vibreert op een bepaalde frequentie. Een frequentie bestaat uit trillingen; dit is het aantal keren dat een golf zich herhaalt in een seconde.Tijdens de scan wordt de weerstand van de huid gemeten door middel van lichte elektrische geleiding. Één voor één worden er honderden frequenties naar 273 biomarkers in het lichaam gestuurd. De biomarkers in het lichaam herkennen deze frequenties van de ITOVI. Het lichaam geeft een unieke respons hierop. De ITOVI meet deze reacties.Frequenties die veranderingen teweeg brengen worden opgeslagen als onopgeloste biomarkers. Biomarkers zijn delen van het lichaam zoals organen, de wervels en andere lichamelijke systemen. Het aantal onopgeloste biomarkers is geen indicatie van een slechte gezondheid, maar laat zien welke disbalans in het lichaam aangepakt mag worden.  Als de scan afgerond is, is het aantal onopgeloste biomarkers geregistreerd, geanalyseerd en samengesteld in een persoonlijk ITOVI rapport. Op basis van dit rapport zal de ITOVI App laten zien op welke oliën en/of supplementen je lichaam het beste reageert.​Met behulp van de aanbevolen oliën en/of supplementen kun je vervolgens je lichaam ondersteunen en de frequenties terug in balans brengen.

De ITOVI scanner is geschikt voor iedereen, jong en oud, zwangeren, kinderen.


Spiertest / kinesiologie

Naast het fysieke lichaam, werken we in het alternatieve circuit met energiesystemen. Om je lichaam zit een aura, heb je chakra’s en zijn er ook nog meridianen. Onder andere de Chinese geneeswijze, waaronder acupunctuur, werkt hiermee. Zoals bloedonderzoek in het reguliere circuit veel vertelt over hoe je er fysiek bij staat, zo vertelt je energieveld veel over hoe je er energetisch voor staat. Door middel van handmatige spiertests worden energieblokkades in het lichaam opgespoord.Bij de spiertest wordt een arm in een positie gebracht waardoor één bepaalde spier wordt geïsoleerd. Ik oefen een zachte druk uit op deze spier, om te kijken of deze voldoende energie heeft om die te weerstaan. Wanneer dit niet het geval is, wordt de test ‘zwak’ genoemd en is er sprake van een onbalans.Naast een algeheel beeld van je energieniveau, kun je ook vragen stellen aan je lichaam. Jouw lichaam weet als geen ander of iets goed of niet goed voor je is. Bijvoorbeeld of bepaalde voeding goed voor je is en of je voedingssupplementen nodig hebt en welke dosering. Door middel van vragen die beantwoord kunnen worden met “ja” of “nee”, krijg je antwoord van jouw eigen lichaam.


Biotensor test 
Een biotensor/biosensor is een meetinstrument dat wordt gebruikt bij het opsporen van verstoringen en blokkades. Daarnaast wordt hij gebruikt voor het beantwoorden van vragen die op geestelijk niveau gesteld worden.

Wat zijn trillingen

Wetenschappers hebben vastgesteld dat alle materie haar samenhang en bestaan te danken heeft aan een constante trilling van energie. Alle levensprocessen zijn gebaseerd op trillingen. Alles wat leeft, heeft naast een zichtbaar lichaam ook een energetisch lichaam dat zijn eigen trilling heeft. Het uitstralen van de trillingen is een voortdurend proces dat geen grenzen kent.

Hoe werkt een biotensor

De biosensor kan elke trilling opvangen en de onderlinge verschillen waarnemen. Alles heeft een eigen trillingsfrequentie en de biosensor reageert daarop. Dit meetinstrument beweegt via bepaalde patronen. Een op en neer gaande verticale beweging wordt over het algemeen als een scheidingswand beschouwd. Bij het testen van voer zou dit betekenen dat dit voer niet veel toevoegt aan het dier. Een horizontale beweging tussen het voer en het dier zou beteken dat het uitstekend is voor het dier. De links draaiende cirkel is laat een disharmonie zien en is ziekteverwekkend. De rechts draaiende cirkel wordt over het algemeen beschouwd als opladend en sterk harmoniserend. Bij een voedselallergie is dit een onmisbare test, ook medicatie wordt op deze manier getest.

Het gebruik van een biotensor bij de behandeling

 • Opsporen van blokkades
 • Blokkades opheffen
 • Harmonisering van stoorzones op het lichaam
 • Testen van voedingsproducten
 • Testen van voedingssupplementen
 • Testen van allergenen
 • Opzoeken van therapeutische meridiaanpunten
 • Uittesten van behandelmethode

In de praktijk kan je terecht voor diversen testen met de biotensor:

 • Opsporen van blokkades
 • Blokkades opheffen
 • Testen van voedingsproducten
 • Testen van voedingssupplementen

*Heeft u klachten adviseer altijd je huisarts hierover. De check is niet bedoeld als vervanging van professioneel medisch advies, diagnose en/of behandeling. Het gebruik van informatie uit deze checkmethode en eventuele beslissingen, die u op basis van die informatie neemt, is voor uw eigen verantwoordelijkheid.

image_pdfimage_print