Weblogs

Wij zetten als praktijk geregeld testen in de Stienser Omroeper deze kan je via deze pagina nog een keertje bekijken. Veel lees plezier:

 


 

 1. Claudia Bronger van den HeuvelPost author 
  De vakantie periode, het moment om voor jezelf te zorgen.Je kunt het extra druk hebben in de vakantie, met kinderen thuis bijvoorbeeld. Maar vaak ben je zelf ook meer vrij en is dit het moment om goed voor jezelf te zorgen.Bijvoorbeeld door eens naar jouw voeding te kijken, eindelijk iets te doen aan een fysiek of emotioneel ongemak wat misschien al een tijdje bestaat of heerlijk te ontspannen.Bij Op ‘t Goede Spoor is een aparte ruimte achter de winkel waar therapeuten Claudia en Sabine jou daarbij kunnen helpen.Je kunt hier terecht voor voedingsadvies of advies over supplementen. Maar ook ooracupunctuur, massage, healing, coaching, en natuurgeneeskundige consulten.In de zomer zijn er andere openingstijden, dus dinsdag t/m zaterdag ben je van harte welkom tussen 10.00 en 12.00 in de winkel en onder die tijden kun je ook een afspraak maken voor een consult bij één van ons. https://www.ophetgoedespoor.nl
 2. Claudia Bronger van den HeuvelPost author
  Na de vakantie willen veel mensen weer in het ritme. De vakantie kilo’s er af werken. Hierbij kan ontzuren helpen, met behulp van het ontzuringsplan van Alka. Zo creëer je voor je lichaam een betere pH-waarde, die belangrijk is voor je lichaam en geest. Wanneer je gaat ontzuren, moet je ook aan de vitamines denken. Mooi moment om alles aan te pakken, want de R zit ook alweer in de maand, waardoor we wat over het algemeen wat vatbaarder zijn. Dus tijd voor aanvulling. Bij de winkel Op’t Goede Spoor Reform&More willen we je op de goede weg helpen, dit met zo puur mogelijke organische producten. In de winkel zelf kan Claudia je een gedegen advies geven om je op weg te helpen. In de praktijk die aanwezig is achter in de winkel, gaan we net een stapje verder en maken we een plan van aanpak, speciaal op jouw lichaam gericht. De winkel werkt nauw samen met natuurgeneeskundige Sabine Mooijweer die veel voor je kan betekenen met diversen therapieën. Waaronder: Coaching, Holistische massage, Bachremedies, Kinesiologie,
  Bij Claudia kun je terecht voor Ooracupunctuur, vitaminecheck, aromatherapie, div. massages en leefstijl advies.
  Wil je meer weten en of meer advies kom dan eens langs bij de winkel Op’t Goede Spoor te St Annaparochie https://www.ophetgoedespoor.nl

 3. Claudia Bronger van den HeuvelPost author
  Je gezondheid doet ertoe! – Laat niets aan het toeval over, doe een check bij de winkel Op’t Goede Spoor, Reform&More
  VitastiqCheck is een innovatieve check die inzicht geeft in je vitamine- en mineralenniveaus. De speciale checkpen geeft je informatie en persoonlijk advies over vitaminen en mineralen en de voedingsmiddelen waarin je deze bouwstenen vindt. Vitastiqcheck geeft je de mogelijkheid om een goede gezondheid te behouden en een betere kwaliteit van leven te handhaven. Vitaminen en mineralen zijn noodzakelijke voedingsstoffen, waarvan het lichaam van ieder afzonderlijk een verschillende hoeveelheid nodig heeft. Ons lichaam kan ze niet zelf aanmaken: ze moeten worden ingenomen via de voeding of voedingssupplementen. Meestal wordt een vitamine- of mineralentekort pas geconstateerd nadat de symptomen van dit tekort al aanwezig zijn. Vitastiq is een innovatief concept dat de uitvoerig geteste en bewezen EAV methode combineert met een smartphone. Hiermee kan eenvoudig vitaminen- en mineralenniveaus worden gecontroleerd. Vitastiq meet 30 essentiële vitaminen en mineralen in het lichaam: Actie nov, dec: Elke derde woensdag van de maand van 10.10-11.10 uur, geven wij een vitaminecheck in de winkel voor maar €7,50 per basis check We nemen dan de basis vitamine door: Magnesium, vitamine C, zink,Omega 3-6, vitamine D. Een afspraak maken is wel nodig. https://www.ophetgoedespoor.nl

 4. Claudia Bronger van den HeuvelPost author
  Dieren en voedingssupplementen.Als je aan problemen met dieren denkt, denk je er vaak niet aan om dit te verhelpen met voedingssupplementen. Toch kan je met suppleren ook veel klachten verminderen bij dieren. Denkend aan: gewrichtsklachten, angst, allergieën etc.
  Bij mij in de winkel komen steeds vaker mensen die een product zoeken wat ook voor hun dieren te gebruiken is. Vaak hoor ik dan ook dat hen verteld is dat ze dit zo goedkoop mogelijk kunnen nemen voor hun dier, want het gaat om het hoofdproduct wat erin zit.
  Ik moet je eerlijk zeggen ik schrik daar wel van. Is het zo dat ze zo weinig weten wat een product met vulmiddelen voor de dieren doen? Of is er niet genoeg kennis van dit product omdat de dierenarts niet orthomoleculair geschoold is? Want in wezen is er wel degelijk verschil in prijs en in kwaliteit.
  Een uitleg over verschil tussen natuurlijke en synthetische voedingssupplementen:
  In de eerste plaats bevatten synthetische preparaten uitsluitend anorganische vitamines en mineralen. Deze zijn goedkoper te produceren dan echte lichaamseigen stoffen die minimaal natuuridentiek moeten zijn. Anorganische mineralen worden echter maar zeer beperkt door het lichaam opgenomen. Het zijn geen voedingsmineralen, maar bodemmineralen, en het ecologisch systeem op aarde is nu eenmaal zo gebouwd, dat planten voor ons de mineralen uit de grond halen. Organisch gebonden mineralen nemen daarom zoals al eerder gesteld in het algemeen een stuk beter op, bijv. citraten, picolinaten en aminozuurchelaten.
  In de tweede plaats zijn de doseringen in een synthetisch preparaat altijd veel lager dan naar orthomoleculair inzicht nodig is. Synthetische preparaten komen uit het reguliere kanaal dat het begrip ‘relatief tekort’ niet erkent, en dus worden alleen preparaten aangeboden die absolute tekorten opheffen (dus niet de grotere, relatieve tekorten). Aangezien de behoefte bij mensen in de samenleving ver uitgaat boven de hoeveelheden in synthetische preparaten, voegt zij weinig waarde toe aan de gezondheid. En het is eigenlijk maar goed dat ze zo laag gedoseerd zijn, want zouden ze hoger gedoseerd zijn, dan konden bepaalde mineralen (vanwege hun anorganische vorm) schadelijk zijn, zoals ongecheleerd koper en ongecheleerd ijzer, die de schade door vrije radicalen sterk kunnen verhogen en daardoor maagdarmproblemen kunnen geven.
  Lichaamseigen vitamines zijn, ook indien ze kunstmatig worden gemaakt, qua moleculaire structuur geheel gelijk aan de natuurlijke vorm (natuuridentiek), en kunnen dan als lichaamseigen worden beschouwd, d.w.z. zonder bijwerkingen. Veel vitamines en andere voedingsstoffen die in orthomoleculaire voedingssupplementen op de markt worden gebracht, worden door middel van zogenaamde fermentatieprocessen verkregen. Dit is een natuurlijk proces, waarbij een natuuridentieke vitamine wordt verkregen. Er zijn echter ook synthetische vitamines, waarvan de moleculaire structuur wel hetzelfde is als van de natuurlijke, maar de zogenaamde ruimtelijke structuur niet, zoals de kunstmatige vitamine E, de dl-alfa-tocoferol. Natuurlijke vitamine E is de d-vorm; de l-vorm is lichaamsvreemd en dit vormt de verklaring voor het feit dat de kunstmatige vitamine E minder effectief werkt en sneller (deels andere) bijwerkingen geeft dan de natuurlijke alfa-tocoferol.
  Synthetische preparaten zijn uiteraard veel goedkoper in aanschaf dan de echte orthomoleculaire voedingssupplementen, maar er is dan ook een groot verschil in werking. (bron: natuurdietisten.nl)
  Nu gaat de omschrijving over het menselijk lichaam, maar dit houdt natuurlijk niet in dat een dier daarin veel verschild in opname van de stof.
  Ik mag aannemen dat als je een dier een goed product geeft dat deze beter opgenomen word in het lichaam en dat daardoor het product beter is omdat het lichaam niet al die afvaproducten via de organen van het dier moet verwerken. Nu ……ik ben geen dierenarts, maar als ik nadenk hierover lijkt me dat ook een dier veel moeite moet hebben om veel synthetische stoffen uit zijn systeem te moeten krijgen, en dat dit vaak toch in langere tijd een probleem kan geven met de nieren etc. Het product zelf is niet organische en volgens mij zou een dier nooit iets uit zich zelf eten wat niet uit het de natuur komt.
  Ik zou hiervoor pleiten dat men ook hierin gaat bekijken wat het beste is voor het dier, en van daaruit de keuze gaat maken om een goed product in te zetten. Dit is inderdaad veel duurder maar op lange termijn voor de gezondheid van uw maatje beter. Ook een dier verdient goede producten.

 5. Claudia Bronger van den HeuvelPost author
  Bij de winkel/praktijk kan je terecht voor een ooracupunctuur behandeling.
  Op de woensdagen staat Claudia Bronger van den Heuvel (eigenares van de winkel Op’t Goede Spoor, Reform&More te St.Annaparochie) in de praktijk gedeelte die achter de winkel te vinden is. Via de winkel kom je daar terecht, het is een afgesloten gedeelte. Ik ben nu een jaar geleden begonnen met ooracupunctuur toe te passen op veel klanten die met klachten liepen, waarbij ik iets meer kan betekenen dan enkel een product. Hoe werkt ooracupunctuur, korte uitleg: Net zoals in de voetzones is in het oor het gehele menselijke lichaam/systeem terug te vinden. Door bepaalde zones te stimuleren met ooracupunctuur kun je vele klachten behandelen. Ik werk met losse naaldjes maar ook met vaste verblijfsnaaldjes en of magneetbolletjes. Ik werk veelal met een puntzoeker, dit werkt op geluidsgolven waardoor ik precies kan vinden waar de klacht vandaan kan komen en behandeld dient te worden. Er is veel mogelijk met ooracupunctuur, er is zelf veel wetenschappelijke onderzoeken naar gedaan. Ooracupunctuur kan worden ingezet voor een breed scala aan klachten en is bijzonder effectief gebleken bij het reduceren van pijnklachten. Meer weten kom dan even langs in de winkel, https://www.ophetgoedespoor.nl
 6. Claudia Bronger van den HeuvelPost author
  Een uitleg over verschil tussen natuurlijke en synthetische voedingssupplementen:
  In de eerste plaats bevatten synthetische preparaten uitsluitend anorganische vitamines en mineralen. Deze zijn goedkoper te produceren dan echte lichaamseigen stoffen die minimaal natuuridentiek moeten zijn. Anorganische mineralen worden echter maar zeer beperkt door het lichaam opgenomen. Het zijn geen voedingsmineralen, maar bodemmineralen, en het ecologisch systeem op aarde is nu eenmaal zo gebouwd, dat planten voor ons de mineralen uit de grond halen. Organisch gebonden mineralen nemen daarom zoals al eerder gesteld in het algemeen een stuk beter op, bijv. citraten, picolinaten en aminozuurchelaten.
  In de tweede plaats zijn de doseringen in een synthetisch preparaat altijd veel lager dan naar orthomoleculair inzicht nodig is. Synthetische preparaten komen uit het reguliere kanaal dat het begrip ‘relatief tekort’ niet erkent, en dus worden alleen preparaten aangeboden die absolute tekorten opheffen (dus niet de grotere, relatieve tekorten). Aangezien de behoefte bij mensen in de samenleving ver uitgaat boven de hoeveelheden in synthetische preparaten, voegt zij weinig waarde toe aan de gezondheid. En het is eigenlijk maar goed dat ze zo laag gedoseerd zijn, want zouden ze hoger gedoseerd zijn, dan konden bepaalde mineralen (vanwege hun anorganische vorm) schadelijk zijn, zoals ongecheleerd koper en ongecheleerd ijzer, die de schade door vrije radicalen sterk kunnen verhogen en daardoor maagdarmproblemen kunnen geven.
  Lichaamseigen vitamines zijn, ook indien ze kunstmatig worden gemaakt, qua moleculaire structuur geheel gelijk aan de natuurlijke vorm (natuur identiek), en kunnen dan als lichaamseigen worden beschouwd, d.w.z. zonder bijwerkingen. Veel vitamines en andere voedingsstoffen die in orthomoleculaire voedingssupplementen op de markt worden gebracht, worden door middel van zogenaamde fermentatieprocessen verkregen. Dit is een natuurlijk proces, waarbij een natuur identieke vitamine wordt verkregen. Er zijn echter ook synthetische vitamines, waarvan de moleculaire structuur wel hetzelfde is als van de natuurlijke, maar de zogenaamde ruimtelijke structuur niet, zoals de kunstmatige vitamine E, de dl-alfa-tocoferol. Natuurlijke vitamine E is de d-vorm; de l-vorm is lichaamsvreemd en dit vormt de verklaring voor het feit dat de kunstmatige vitamine E minder effectief werkt en sneller (deels andere) bijwerkingen geeft dan de natuurlijke alfa-tocoferol.
  Synthetische preparaten zijn uiteraard veel goedkoper in aanschaf dan de echte orthomoleculaire voedingssupplementen, maar er is dan ook een groot verschil in werking. (bron: natuurdietisten.nl)
 7. Claudia Bronger van den HeuvelPost author 
  Natuur-en gezondheidswinkel: Op’t Goede Spoor, Reform&More biedt naast het assortiment natuur en biologische producten (organische): voeding, supplementen, cosmetica, leuke cadeaus en orgonite artikelen, een optie tot je gezondheid ook verder aan te pakken met een ruime keuze aan therapieën.  Je kan bij de winkel terecht in de praktijk gedeelte die achterin de winkel aanwezig is.

  In de praktijk is aanwezig (op afspraak): Natuurgeneeskundige S. Mooijweer van praktijk adventieve therapie. Ze geeft onder andere behandelingen in, homeopathie, Bach bloesems, Voedingssuppletie, Voedingsadvies (afvallen), Celzouten, Aromatherapie consulente doTerra en div. gezondheidstesten. En Complementaire geneeskundige C Bronger v.d Heuvel van praktijk Other Care. Zij geeft: ooracupunctuur, chakra behandelingen aromatherapie consulten via de iTOVi test en div. gezondheidstesten, denkend voedingssupplementen test.

  Ook bieden wij op de eerste dinsdag van de maand leuke agenda punten aan, zo kan je gratis kennismaken met Sabine en een vijf min gesprek doen, om te bepalen wat ze voor je kan betekenen, een handmassage ontvangen en of een test laten doen. Ze is dan aanwezig van 14.30 tot 16.00 uur. En op de derde dinsdag avond geven we doTerra workshops voor leden en toekomstige leden. Alle informatie hierover kan je vinden op de website van de winkel. www.ophetgoedespoor.nl

image_pdfimage_print