Stoppen met roken.

Behandelplan stoppen met roken.

Om te stoppen met roken is wilskracht nodig.  Jij bent diegene die graag wil stoppen met roken, wat ik kan doen is je ondersteunen met ooracuppunctuur.

Op bepaalde plaatsen in het oor zet ik APS naaldjes en of magneetbolletjes. Na een week word er in het volgende consult besproken hoe de ervaringen zijn. Voor deze behandeling is 2x een consult nodig en 1x een afsluiting behandelplan consult. Natuurlijk heeft dit ook te maken hoe jou lichaam reageert op de behandeling, dit is een indicatie.

Wetenschappelijke ondersteunend artikelen kan je hier vinden:→ Link


Tips stoppen met roken:

Als je bij mij in behandeling ben met ooracupunctuur, dan kan deze tips wel eens ondersteuning geven.

Behoefde aan een sigaret?

De eerste dag, net uit mijn praktijk weg, de avond ervoor gestopt met roken, de naaldjes in je oor, maar je heb behoefde aan een sigaret, onthoud dan..dat je naaldjes sneller los kunnen komen. Heb je toch  behoefde en nu?  Wat je dan kan doen: Je heb in de praktijk van mij een houdertje met een klein magneetje mee gekregen, zodra je de behoefde voelt om te gaan roken, stress…ga dan even met het magneetje langs de punten die gezet zijn. Dit triggert de organen weer, en meestal houd de behoefde voor een sigaret op.

Kom je in groepen waar gerookt word, geef aan dat je net bezig ben met stoppen, en vraag of het mogelijk is dat ze later roken, zodat jij wel je doel kan halen, overleg. Is dat niet mogelijk loop dan zelf weg, roken is niet voor niks een verslaving, soms is zien roken doet roken, dus zorg dat je die stress niet krijg, vaak is er begrip voor de situatie.

Hoe kunnen oliën u ondersteunen bij het stoppen met roken?

Het belangrijkste bij alle verslavingen is de behoefte tegen gaan, dit is voor jou misschien mogelijk met verschillende oliën. Het is verstandig de hele dag water te drinken met een olie die de behoefte tegen gaat. Dat kan zijn Kaneel, Grapefruit, Pepermunt of een combinatie met deze oliën.

Heb je toch behoefte dan kan je eens proberen een druppeltje Zwarte Peper of Kruidnagel olie onder uw tong te doen. Kruidnagel maakt de tong even wat gevoellozer waardoor de behoefte verdwijnt en heeft bovendien een mogelijk herstellende werking bij verslavingen.

Sommige mensen ervaren angst tijdens het stoppen met roken. Dit kan je tegen gaan door elke avond een druppel van de ‘samenstelling gronden/aarden’ , Ylang Ylang of Lavendel olie onder de voeten, in je nek of op je kussen te smeren. Overdag kan deze oliën worden verneveld  in een diffuser.

Ontgiften tijdens het proces:

Neem supplementen
Nicotine werkt sterk in op het zenuwstelsel en kan de concentratie scherpen. Deze concentratieboot kun je ook uit andere dingen halen zoals een gezond dieet: veel groentes en vis voor de hersenen. In de supplementenhoek kun je denken aan magnesium, visolie en gingko biloba om je concentratie te verstevigen. Wil je het ontgiften helpen, neem dan vitamine C, spirulina, chlorella of tarwegras.

Deze tips zijn geen vervanging voor de huisarts, bij lichamelijke ongemakken, adviseer altijd tijdig je huisarts.

image_pdfimage_print