Hormonen

Behandelplan Hormonen klachten:

Migraine, Pms, Opvliegers,etc…

Als je in de overgang kom of bent zijn meestal ook de hormonen in de war, dit is te begeleiden met ooracupunctuur, we kunnen voorkomen en of vermindering geven in opvliegers, en andere klachten die hier in een verband hebben. Ik werk in deze behandeling met losse naaldjes en ASP naaldje (indien nodig)

Een indicatie van behandelplan is hier wat moeilijker te voorspellen, dit heeft te maken met diversen factoren, bijvoorbeeld hoe lang bestaat deze klacht al, voeding, natuurlijk word je behandelplan besproken, zodat we de duur zo instellen naar de wensen van jou.

Je heb in het begin de 3x consulten, daarna bekijken we hoe het verlopen is, verlengen we de weken ertussen.

Bij Hormoon problemen kan het wenselijk zijn om te bepalen of je na een paar keer de behandeling als onderhoud behoud. (Overgangsklachten duren immer 7 a 9 jaar mogelijk nog langer)


Tips bij hormoonproblemen:

Wat voor klachten kunnen er ontstaan rond de menstruatie periode? Denk hierbij aan PMS, iedere vorm van pijn (hoofdpijn, buikpijn of rugpijn), wisselende stemmingen, eetbuien en slecht slapen.

Hoe kunnen oliën u ondersteunen bij hormoonproblemen?

Het merk doTerra heeft een roller die speciaal voor gemaakt is voor alle vrouwelijke ongemakken: ClaryCalm.

Om balans te krijgen in je hormonen cyclus kan je smeren met Scharlei (Clary Sage) of de Samenstelling voor vrouwen en hun maandelijkse cyclus (Clary Calm). Aanbrengen op de reflexpunten of direct aanbrengen op de plaats waar nodig, bijvoorbeeld op je buik.

Emotionele balans kan ondersteunt worden met Rustgevende samenstelling Serenity, Samenstelling om te gronden en aarden Balance ,Lavender of Vetiver. Een mix om je schildklier te ondersteunen en balans te herstellen is: Wierook, Mirre, Clove, Lemongrass, Basil, Majoram Doe twee druppels van ieder aangevuld met een basisolie in een 10 ml roller. Breng de mix twee keer per dag aan op het schildklier gebied en zet een streep in je nek. Sandelhout (Sandelwood) brengt je testosteron weer in balans, zowel bij vrouwen als bij mannen. Opvliegers? Doe een druppel pepermunt in je hand en smeer het uit in je nek en rond je enkels. Komt je menstruatie niet op gang? Smeer dan Venkel (Fennel) op je buik. Deze olie brengt balans en ritme in de vrouwelijke cyclus. Het helpt vrouwen in hun kracht te komen.

Neem supplementen:

Salvia, Rode klaver. Overgang.

Deze tips zijn geen vervanging voor de huisarts, bij lichamelijke ongemakken, adviseer altijd tijdig je huisarts.

image_pdfimage_print