Ooracupunctuur

Door bepaalde zones te stimuleren met ooracupunctuur kun je vele klachten behandelen. Ik werk met naaldjes die zeer dun zijn, deze blijven 15-20 minuten in het oor zitten.  Maar ook met vaste verblijfsnaaldjes(ASP), deze blijven maximaal 7 a 14 dagen zitten, dit ligt aan de klacht die we gaan behandelen. Tevens kunnen er magneetbolletjes gezet worden die u zelf kunt stimuleren als dat nodig mocht zijn i.v.m. de klacht. Erg aangenaam voor kinderen en of personen die bang zijn voor naaldje’s. Ik werk ook veelal met een puntzoeker, deze pen werkt op geluidsgolven waardoor ik precies kan vinden waar zoal de klacht vandaan kan komen en behandeld dient te worden. Ik werk via behandelprotocollen, dit houd in dat elke behandeling een andere behandelwijze heeft. Een consult duurt 30 minuten. De eerste keer kan dit langer duren in verband met een intake.  Er is veel mogelijk met ooracupunctuur, er is veel wetenschappelijke onderzoeken naar gedaan.

Ooracupunctuur kan worden ingezet voor een breed scala aan klachten en is bijzonder effectief gebleken bij het reduceren van pijnklachten..

Een kleine greep uit behandelbare klachten:

 • Hoofdpijn (spanningshoofdpijn, migraine)
 • Burnout en andere stress gerelateerde klachten
 • Overgangsklachten
 • Vermoeidheidsklachten
 • Nek- en schouderklachten
 • Oorsuizen
 • Fibromyalgie
 • Tenniselleboog, golferselleboog
 • Rugklachten
 • Heupklachten
 • Knieklachten
 • Sportblessures
 • Eczeem
 • Allergie, hooikoorts
 • Maag- en darmklachten
 • Ondersteuning bij afvallen
 • Ondersteuning bij stoppen met roken
 • Chakra in balans brengen.
 • Etc.

Ik heb in mijn praktijk al veel mensen mogen ondersteunen en van hun klachten af geholpen. Ben jij diegene die hierbij gaat horen? Neem dan contact op voor een afspraak.

Een behandeling kan aanvullend werken op diversen therapieën, maar ook losstaand heeft dit goede resultaten. Een behandeling vervangt geen huisarts. Ooracupunctuur is wetenschappelijk bewezen therapie.  Deze behandelingen worden niet vergoed door het ziekenfonds. Ik ben bewust niet aangesloten bij het ziekenfonds, wel verzekerd en lid van een beroepsvereniging.

Als je besluit bij mij in de praktijk een behandeling te ondergaan: Lees voordat je bij mij in de praktijk kom eerst de algemene voorwaarden goed door, deze kan je op de site vinden. Lees deze zorgvuldig door. De algemene voorwaarden word in de praktijk ook ondertekend voor akkoord. Bij elk eerste consult ontvangt je een intake formulier, deze dien je in te vullen voordat we een behandeling opstarten. We nemen bij het eerste consult de intake lijst samen door.

Bij het eerste consult voor ooracupunctuur betaal je €81,50 (intake+ 3x behandelingen zit hier inbegrepen) Daarna is het mogelijk om de consulten los te betalen indien mogelijk.

Afspraken dienen twee weken van te voren aangegeven te worden via de email. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

De consulten dienen contant betaald te worden, a.u.b. gepast mogelijk. Je kan in de praktijk niet pinnen.


Behandelplan stoppen met roken.

Om te stoppen met roken is wilskracht nodig.  Jij bent diegene die graag wil stoppen met roken, wat ik kan doen is je ondersteunen met ooracuppunctuur. Op bepaalde plaatsen in het oor zet ik APS naaldjes en of magneetbolletjes. Na een week word er in het volgende consult besproken hoe de ervaringen zijn. Voor deze behandeling is 3x een consult nodig en 1x een afsluiting behandelplan consult. Natuurlijk heeft dit ook te maken hoe jou lichaam reageert op de behandeling, dit is een indicatie.

3x consult tarief*

Wetenschappelijke ondersteunend artikelen kan je hier vinden:→ Link


Behandelplan afvallen 

 Bij een afval traject (die je kan volgen bij mij of bij een “collega”) bied de mogelijkheid aan dit met ondersteuning via aps naaldjes. Het is niet zo als je bij een collega een dieet volgt dat je daarbij geen Ooracupunctuur als ondersteuning kan nemen, dit ondersteund juist jou traject, en helpt daarbij dat je sneller op jou gewenste resultaat zit.Het zetten op bepaalde punten op het oor, zorgt namelijk ervoor dat je minder trek in bepaalde producten krijg, daarbij het stimuleert het  de organen meer te ontgiften.

Voor deze behandeling is 3x een vast consult nodig. Natuurlijk heeft dit ook te maken hoe jou lichaam reageert op de behandeling, dit is een indicatie.

3x consult tarief*

Wetenschappelijke ondersteunend artikelen kan je hier vinden→ Link.


Behandelplan Hooikoorts.

Heel veel mensen hebben last van hooikoorts, met de daarbij behorende klachten. Deze klachten zijn heel goed te verminderen door ooracupunctuur. Zelf preventief. Na een eerste behandeling kan je al bemerken dat er de ogen beter aanvoelen en dat de luchtwegen minder geïrriteerd zijn. Door de gebruik van Asp naalden kan er op langere termijn behandeld worden, de naaldjes blijven in 1 ook 2 weken zitten, daarna word dit herhaald in het andere oor. Dit protocol heeft meer behandelpunten en is gebaseerd op een ander behandelplan. Naar mate de klachten verminderen word er besproken wat nog nodig is om te behandelen.

Je heb zeker 3x een consult nodig, daarna word er bekeken of we het verlengen moeten of dat we het behandelplan afsluiten.

3x consult tarief*

Wetenschappelijke ondersteunend artikelen kan je hier vinden→ Link.

Heeft jou kind ook zo’n last van Hooikoorts, dan is een oor acupressuur-behandeling wel interessant.

Is jou kleine 6 jaar en of ouder, kan het stil zitten op schoot en of op de stoel, en haalt deze geen pleisters weg dan kan ik je aanbieden om in mijn praktijk met de kleine te komen om via het oor magneetballetjes te zetten die ervoor zorgen dat de hooikoorts verminderen, en of verdwijnt.

Punten die ik behandel:  Shemen,ogen, allergiepunt.

Heeft jou kind last van hooikoorts en wil je dit gaan proberen neem dan contact met me op, dan maken we een afspraak in de agenda. Duur van de behandeling kan éénmalig zijn dit ligt eraan hoe dit verloopt. Soms moet je de behandeling herhalen.

Ik begin hier voor het eerst mee, dus laat de kleintje maar komen.


Behandelplan Tinnitus / oorsuizen

Veel mensen hebben te maken met oorsuizen ook wel tinnitus genaamd. Dit is te herkennen door een aanwezige hoge tonen, aanwezig geruis die de gehele dag hoorbaar is. Mocht u niks lichamelijks mankeren kan ik u hierin ondersteunen met een ooracupunctuur behandeling. In dit behandelplan werk ik met losse naaldjes. Het is wel een behandelplan die niet zomaar afgerond is, hier staat een half jaar voor. De eerste drie keer kom je elke week voor een behandeling bij mij in de praktijk. Daarna word er een afspraak geboekt om de twee weken, mocht je behandeling aanslaan, word er bekeken of we deze twee weken kunnen verlengen met drie weken, dit is in overleg. Ook is stress een factor waar oorsuizen mee te maken heeft, ook hierin krijg je ondersteuning tijdens de behandeling. Het is mogelijk om een extra punt met asp naaldjes te zetten. Dit na voorkeur van de opbouwende drie weken.

3x consult tarief*


Behandelplan Hormonen klachten: Migraine, Pms, Opvliegers,etc…

Als je in de overgang kom of bent zijn meestal ook de hormonen in de war, dit is te begeleiden met ooracupunctuur, we kunnen voorkomen en of vermindering geven in opvliegers, en andere klachten die hier in een verband hebben. Ik werk in deze behandeling met losse naaldjes en ASP naaldje (indien nodig)Een indicatie van behandelplan is hier wat moeilijker te voorspellen, dit heeft te maken met diversen factoren, bijvoorbeeld hoe lang bestaat deze klacht al, voeding, natuurlijk word je behandelplan besproken, zodat we de duur zo instellen naar de wensen van jou.

Je heb in het begin de 3x consulten, daarna bekijken we hoe het verlopen is, verlengen we de weken ertussen.

Bij Hormoon problemen kan het wenselijk zijn om te bepalen of je na een paar keer de behandeling als onderhoud behoud. (Overgangsklachten duren immer 7 a 9 jaar mogelijk nog langer)

3x consult tarief*


Behandelplan migraine, hoofdpijn klachten:

In dit behandelplan werk ik met  vast Asp naalden. Bij allerlei migraine/hoofdpijn klachten kan ik een behandelplan in starten,Met overleg gaan we bekijken wat haalbaar is, de aantallen behandelingen kunnen hierdoor variëren, dit heeft te maken met de klacht en de behandeling die opgezet word, mijn doel is je geheel pijn vrij en soepel mijn praktijk te verlaten. Helaas lukt dit meestal niet met 3 consulten, hou rekening mee dat migraine/hoofdpijn iets meer achtergrond heeft, en daardoor ook iets langer kan duren dan de gebruikelijke behandelingen.

3x consult tarief*


Behandelplan spierklachten. 

In dit behandelplan werk ik met  losse naalden. Bij allerlei spierklachten kan ik een behandelplan in starten, ik doe dit met mede met mijn Puntzoeker, zodat ik ook precies weet welke spiergroep ik in het oor moet aanprikken. Met overleg gaan we bekijken wat haalbaar is, de aantallen behandelingen kunnen hierdoor variëren, dit heeft te maken met de klacht en de behandeling die opgezet word, mijn doel is je geheel pijn vrij en soepel mijn praktijk te verlaten. Helaas lukt dit meestal niet met 3 consulten, hou rekening mee dat spierpijn iets meer achtergrond heeft, en daardoor ook iets langer kan duren dan de gebruikelijke behandelingen.

Een optie is om een stoelmassage behandeling erbij in te zetten, zodat we ook de spieren losser gaan maken, via de spier zelf. Een stoelbehandeling zit niet standaard bij dit consult in, deze kunnen we wel tegelijk inplannen met een afspraak. De kosten van de stoelbehandeling komen er bij.

3x consult tarief*

Ik heb in mijn praktijk al meerdere mensen mogen helpen met enkel de ooracupunctuur waardoor een klacht opgelost is wat al jaren aanwezig was, waar meerdere therapieën mee bezig is geweest maar dit resultaat nooit gehad heeft.

Uitleg : 3x consult tarief* kan je vinden bij de tarieven.


Mijn opleiding is  LVNG  erkend.

 

Ik ben in geschreven bij Cat Collectief en bij Stichting Stibag en Kvk.

image_pdfimage_print