Consult Reiki

Wat is Reiki?

Reiki is een healingsysteem en een leersysteem . In het Westen onderwijzen de meesten het uitsluitend als een healingsysteem. Als healingsysteem is het een vorm van healing die zowel bij jezelf als bij anderen gebruikt kan worden. Reiki is deze energie en healing ZIJN.

Sommigen vormen zich een beeld van deze energie als komend van god. Anderen zien het als een straal van de zeven healingstralen. Sommigen denken dat het van de “Reiki gidsen” komt. Overigens proberen weer anderen het in natuurkundige termen te vertalen. Er bestaan vele theorieën en geen van hen is dichterbij het ware dan elk van de andere.

Mijn manier is: simpelweg de energie aanwezig te zijn en dit door te geven, ik werk met diverse vormen. (maar geloof niet in god, wel dat er meer is om ons heen, op en rond de aarde en hemel)

Reiki proberen te definiëren is als een handvol water proberen te pakken; hoe strakker je vastgrijpt, hoe meer er door je vingers glipt. Proberen welke mening dan ook aan te houden, sluit je af van het ervaren van Reiki, zoals het is, in dit ogenblik.

Meestal wordt onderwezen dat de energie bij de beoefenaar bij de kruin binnenkomt en doorstroomt naar de hara (centrum van de buik – noot vertaler). Vervolgens stroomt het door de handpalmen in de persoon die de Reiki ontvangt. Hierdoor ontvangen zowel de ontvanger als de behandelaar Reiki gedurende een behandeling. Reiki kan bij jezelf en bij anderen gebruikt worden. Het geven en ontvangen van Reiki is normaal gesproken een vredige en plezierige ervaring.

Reiki is balans. Het werkt op elk niveau, op fysiek, geestelijk en emotioneel niveau. Reiki heelt het lichaam en vult het met energie. Onderzoeken hebben aangetoond dat het wondgenezing bevordert, de bloeddruk verlaagt, stress reduceert en helpt als onderdeel van pijnbehandelingen.

Reiki is aanvullend op andere gezondheids– of medische behandelingen. Reiki versnelt het genezingsproces en reduceert bijwerkingen van conventionele medische behandelingen .

Reiki is een aanvulling, bij lichamelijke klachten neem dan contact op met je huisarts of behandelende arts.

Wat gaan we doen?

Bij de eerste consult sessie kom je op de behandeltafel te liggen, je kan hierbij gewoon je kleding aanhouden. Door bij bepaalde punten de energie te laten doorstromen kom je meer in balans, we bespreken je problematiek en gaan vanuit daar “werken”.

Wat dit kan tewerkstellen:

Wat dit voor iemand doet is heel persoonlijk, zo zijn de ervaringen ook ook heel persoonlijk.

Ik geef je de behandeling die op dat moment nodig is, punten waar je om moet denken na de behandelingen zijn:

  • Drink voldoende water om te ontgiften
  • Kijk deze dag geen computer, gsm, laptop om zo de behandeling zo effectief te laten slagen. Computers slurpen als het waren nogal wat energie uit je lichaam weg .
  • Zorg voor veel rust en doe thuis de eventuele oefeningen die besproken zijn tijdens een consult.

Na meerder consulten is het mogelijk om een cursus bij mij te volgen.

Ik behandel enkel vrouwen.

*note, deze pagina is nog in aanbouw, er kan nog zaken aangepast, aangevuld worden.

image_pdfimage_print