Div.testen

In de winkel en praktijk gedeeltes bieden wij verschillende testen uit. Om een test te laten doen, moet je wel even een afspraak maken (via email) Voordat je een afspraak maakt kijk dan even op de site wanneer welke therapeut aanwezig is, afspraken dienen twee weken van te voren aangegeven te worden via de email. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Vitaminecheck
  • Itovi scan
  • Kinesiologietest

Vitaminecheck:

Je gezondheid doet ertoe! – Laat niets aan het toeval over.
VitastiqCheck is een nieuwe en innovatieve check die inzicht geeft in je vitamine- en mineralenniveaus. De speciale checkpen geeft je informatie en persoonlijk advies over vitaminen en mineralen en de voedingsmiddelen waarin je deze bouwstenen vindt. Vitastiqcheck geeft je de mogelijkheid om een goede gezondheid te behouden en een betere kwaliteit van leven te handhaven.
 
Noodzakelijke voedingsstoffen
Vitaminen en mineralen zijn noodzakelijke voedingsstoffen, waarvan het lichaam van ieder afzonderlijk een verschillende hoeveelheid nodig heeft. Ons lichaam kan ze niet zelf aanmaken: ze moeten worden ingenomen via de voeding of voedingssupplementen. Meestal wordt een vitamine- of mineralentekort pas geconstateerd nadat de symptomen van dit tekort al aanwezig zijn.
De check helpt om klachten te voorkomen en werkt dus preventief.
Preventie
Met deze check kun je door regelmatig te meten je vitaminen en mineralenniveaus bijhouden en blijf je zelf de controle over je gezondheid behouden.  Het geeft tijdig inzicht en je kunt bijsturen waar gewenst. 

Vitastiq is een innovatief concept dat de uitvoerig geteste en bewezen EAV methode combineert met een smartphone. Hiermee kan eenvoudig vitaminen- en mineralenniveaus worden gecontroleerd. Vitastiq meet 30 essentiële vitaminen en mineralen in het lichaam:

Vitamine A
Biotine
Magnesium
Vitamine B1
Calcium
Mangaan
Vitamine B2
Chroom
Omega 3-6
Vitamine B3
Co-enzym Q10
Pepsine
Vitamine B5
Foliumzuur
Selenium
Vitamine B6
Glucosamine
Zink
Vitamine B12
IJzer
Natrium
Vitamine C
Jodium

Vitamine D
Kalium

Vitamine E
Koper

Bij Praktijk Other Care~kan je terecht voor de diverse basis testen:

  • Basis test via de hand: vit C, magnesium, vitamine b1, vitamine b2, zink, selenium, vitamine b6, vitamine e, foliumzuur.
  • Basis test via de voet en hand -roze kleur: biotinine, vitamine c, magnesium, vitamine b1, vitamine b2, zink, selenium, vitamine b6, vitamine e, foliumzuur, vitamine a, vitamine b12, omega 3-6, vitamine d, calcium 
  • Basis korte test hand en voet: vitamine c, magnesium, zink, omega 3-6, vitamine d 
 

De test uitslag word daarna vluchtig doorgenomen om te bekijken welke echt gelijk aangevuld “moet”worden, de gehele test uitslag krijg je per mail toegestuurd, (dit is alleen bij consult en test) nadat je dit thuis doorgelezen heb, kan je daarmee zelf bepalen of je daar in aanvulling wil.

Voor een totale test van alle andere vitamines (die nog omschreven staan) ,kan je voor terecht bij natuurgeneeskundige Sabine Mooijweer van praktijk Adentieve therapie.

Dit is een gehele consult met uitleg van eventuele tekorten en waar de vitamines voor ingenomen word. Dit word gelijk besproken met je.  Dit consult duurt  anderhalf uur, intake, test en gesprek.


De iTOVi scanner kan ik inzetten om gericht te adviseren rondom een gezonde levensstijl en het ondersteunen van je lichaam op zowel fysiek als mentaal vlak.

​Alles heeft een unieke energie-handtekening wat vibreert op een bepaalde frequentie. Een frequentie bestaat uit trillingen; dit is het aantal keren dat een golf zich herhaalt in een seconde.Tijdens de scan wordt de weerstand van de huid gemeten door middel van lichte elektrische geleiding. Één voor één worden er honderden frequenties naar 273 biomarkers in het lichaam gestuurd. De biomarkers in het lichaam herkennen deze frequenties van de ITOVI. Het lichaam geeft een unieke respons hierop. De ITOVI meet deze reacties.Frequenties die veranderingen teweeg brengen worden opgeslagen als onopgeloste biomarkers. Biomarkers zijn delen van het lichaam zoals organen, de wervels en andere lichamelijke systemen. Het aantal onopgeloste biomarkers is geen indicatie van een slechte gezondheid, maar laat zien welke disbalans in het lichaam aangepakt mag worden.  Als de scan afgerond is, is het aantal onopgeloste biomarkers geregistreerd, geanalyseerd en samengesteld in een persoonlijk ITOVI rapport. Op basis van dit rapport zal de ITOVI App laten zien op welke oliën en/of supplementen je lichaam het beste reageert.​Met behulp van de aanbevolen oliën en/of supplementen kun je vervolgens je lichaam ondersteunen en de frequenties terug in balans brengen.De ITOVI scanner is geschikt voor iedereen, jong en oud, zwangeren, kinderen.


 

Spiertest / kinesiologie

Naast het fysieke lichaam, werken we in het alternatieve circuit met energiesystemen. Om je lichaam zit een aura, heb je chakra’s en zijn er ook nog meridianen. Onder andere de Chinese geneeswijze, waaronder acupunctuur, werkt hiermee. Zoals bloedonderzoek in het reguliere circuit veel vertelt over hoe je er fysiek bij staat, zo vertelt je energieveld veel over hoe je er energetisch voor staat. Door middel van handmatige spiertests worden energieblokkades in het lichaam opgespoord.Bij de spiertest wordt een arm in een positie gebracht waardoor één bepaalde spier wordt geïsoleerd. Ik oefen een zachte druk uit op deze spier, om te kijken of deze voldoende energie heeft om die te weerstaan. Wanneer dit niet het geval is, wordt de test ‘zwak’ genoemd en is er sprake van een onbalans.Naast een algeheel beeld van je energieniveau, kun je ook vragen stellen aan je lichaam. Jouw lichaam weet als geen ander of iets goed of niet goed voor je is. Bijvoorbeeld of bepaalde voeding goed voor je is en of je voedingssupplementen nodig hebt en welke dosering. Door middel van vragen die beantwoord kunnen worden met “ja” of “nee”, krijg je antwoord van jouw eigen lichaam.

 


*Heeft u klachten adviseer altijd je huisarts hierover. De check is niet bedoeld als vervanging van professioneel medisch advies, diagnose en/of behandeling. Het gebruik van informatie uit deze checkmethode en eventuele beslissingen, die u op basis van die informatie neemt, is voor uw eigen verantwoordelijkheid.

image_pdfimage_print