Tips Hormonen

Wat voor klachten kunnen er ontstaan rond de menstruatie periode? Denk hierbij aan PMS, iedere vorm van pijn (hoofdpijn, buikpijn of rugpijn), wisselende stemmingen, eetbuien en slecht slapen.

Hoe kunnen oliën u ondersteunen bij hormoonproblemen?

Het merk doTerra heeft een roller die speciaal voor gemaakt is voor alle vrouwelijke ongemakken: ClaryCalm.

 

Om balans te krijgen in je hormonen cyclus kan je smeren met Scharlei (Clary Sage) of de Samenstelling voor vrouwen en hun maandelijkse cyclus (Clary Calm). Aanbrengen op de reflexpunten of direct aanbrengen op de plaats waar nodig, bijvoorbeeld op je buik.

Emotionele balans kan ondersteunt worden met Rustgevende samenstelling Serenity, Samenstelling om te gronden en aarden Balance ,Lavender of Vetiver. Een mix om je schildklier te ondersteunen en balans te herstellen is: Wierook, Mirre, Clove, Lemongrass, Basil, Majoram Doe twee druppels van ieder aangevuld met een basisolie in een 10 ml roller. Breng de mix twee keer per dag aan op het schildklier gebied en zet een streep in je nek. Sandelhout (Sandelwood) brengt je testosteron weer in balans, zowel bij vrouwen als bij mannen. Opvliegers? Doe een druppel pepermunt in je hand en smeer het uit in je nek en rond je enkels. Komt je menstruatie niet op gang? Smeer dan Venkel (Fennel) op je buik. Deze olie brengt balans en ritme in de vrouwelijke cyclus. Het helpt vrouwen in hun kracht te komen.

Neem supplementen:

Salvia, Rode klaver. Overgang.

Deze tips zijn geen vervanging voor de huisarts, bij lichamelijke ongemakken, adviseer altijd tijdig je huisarts.

 

image_pdfimage_print