Gezondheidstesten

In de winkel en praktijk gedeeltes bieden wij verschillende testen uit. Om een test te laten doen, moet je wel even een afspraak maken (via email)  Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Voordeel van een test is dat je gelijk goed komt te weten wat je tekorten zijn en wat aanvullingen zijn. Je koopt dan geen onnodige producten, of producten die niet voor jouw lichaam werken. Dit kan in de onkosten op de langere termijn erg veel schelen aan aankoop.

Meten is weten, en je gezondheid doet er toch toe!

 • VitastiqCheck
 • Itovi scan
 • Kinesiologie test
 • Biotensor Test

VitastiqCheck is een innovatieve check die inzicht geeft in je vitamine- en mineralenniveaus. De speciale checkpen geeft je informatie en persoonlijk advies over vitaminen en mineralen en de voedingsmiddelen waarin je deze bouwstenen vindt. Vitastiqcheck geeft je de mogelijkheid om een goede gezondheid te behouden en een betere kwaliteit van leven te handhaven. Vitaminen en mineralen zijn noodzakelijke voedingsstoffen, waarvan het lichaam van ieder afzonderlijk een verschillende hoeveelheid nodig heeft. Ons lichaam kan ze niet zelf aanmaken: ze moeten worden ingenomen via de voeding of voedingssupplementen. Meestal wordt een vitamine- of mineralentekort pas geconstateerd nadat de symptomen van dit tekort al aanwezig zijn. Vitastiq is een innovatief concept dat de uitvoerig geteste en bewezen EAV methode combineert met een smartphone. Hiermee kan eenvoudig vitaminen- en mineralenniveaus worden gecontroleerd. Vitastiq meet 30 essentiële vitaminen en mineralen in het lichaam. Deze meting word gedaan via bepaalde lichaams– meridiaanpunten.

 • Tarieven basis scan: €27,50 Magnesium, vitamine C, zink,Omega 3-6, vitamine D .
 • Wilt u ook een uitgebreid scan met advies over de uitslag van de scan en behandelplan: €44,00 (uurtarief)

De uitgebreide scan word enkel gegeven door onze natuurgeneeskundige Sabine Mooijweer, je kan bij haar een afspraak hier voor boeken.


Aromatherapie is helemaal hot.
Maar wat heb je dan nodig?
Wij bieden in de praktijk en winkel de gratis iTovi scan aan.

De iTOVi scanner kan ik inzetten om gericht te adviseren rondom een gezonde levensstijl en het ondersteunen van je lichaam op zowel fysiek als mentaal vlak.

​Alles heeft een unieke energie-handtekening wat vibreert op een bepaalde frequentie. Een frequentie bestaat uit trillingen; dit is het aantal keren dat een golf zich herhaalt in een seconde.Tijdens de scan wordt de weerstand van de huid gemeten door middel van lichte elektrische geleiding. Één voor één worden er honderden frequenties naar 273 biomarkers in het lichaam gestuurd. De biomarkers in het lichaam herkennen deze frequenties van de ITOVI. Het lichaam geeft een unieke respons hierop. De ITOVI meet deze reacties.Frequenties die veranderingen teweeg brengen worden opgeslagen als onopgeloste biomarkers. Biomarkers zijn delen van het lichaam zoals organen, de wervels en andere lichamelijke systemen. Het aantal onopgeloste biomarkers is geen indicatie van een slechte gezondheid, maar laat zien welke disbalans in het lichaam aangepakt mag worden.  Als de scan afgerond is, is het aantal onopgeloste biomarkers geregistreerd, geanalyseerd en samengesteld in een persoonlijk ITOVI rapport. Op basis van dit rapport zal de ITOVI App laten zien op welke oliën en/of supplementen je lichaam het beste reageert.​Met behulp van de aanbevolen oliën en/of supplementen kun je vervolgens je lichaam ondersteunen en de frequenties terug in balans brengen.

De ITOVI scanner is geschikt voor iedereen, jong en oud, zwangeren, kinderen.


Spiertest / kinesiologie

Naast het fysieke lichaam, werken we in het alternatieve circuit met energiesystemen. Om je lichaam zit een aura, heb je chakra’s en zijn er ook nog meridianen. Onder andere de Chinese geneeswijze, waaronder acupunctuur, werkt hiermee. Zoals bloedonderzoek in het reguliere circuit veel vertelt over hoe je er fysiek bij staat, zo vertelt je energieveld veel over hoe je er energetisch voor staat. Door middel van handmatige spiertests worden energieblokkades in het lichaam opgespoord.Bij de spiertest wordt een arm in een positie gebracht waardoor één bepaalde spier wordt geïsoleerd. Ik oefen een zachte druk uit op deze spier, om te kijken of deze voldoende energie heeft om die te weerstaan. Wanneer dit niet het geval is, wordt de test ‘zwak’ genoemd en is er sprake van een onbalans.Naast een algeheel beeld van je energieniveau, kun je ook vragen stellen aan je lichaam. Jouw lichaam weet als geen ander of iets goed of niet goed voor je is. Bijvoorbeeld of bepaalde voeding goed voor je is en of je voedingssupplementen nodig hebt en welke dosering. Door middel van vragen die beantwoord kunnen worden met “ja” of “nee”, krijg je antwoord van jouw eigen lichaam.


Biotensor test 
Een biotensor/biosensor is een meetinstrument dat wordt gebruikt bij het opsporen van verstoringen en blokkades. Daarnaast wordt hij gebruikt voor het beantwoorden van vragen die op geestelijk niveau gesteld worden.

Wat zijn trillingen

Wetenschappers hebben vastgesteld dat alle materie haar samenhang en bestaan te danken heeft aan een constante trilling van energie. Alle levensprocessen zijn gebaseerd op trillingen. Alles wat leeft, heeft naast een zichtbaar lichaam ook een energetisch lichaam dat zijn eigen trilling heeft. Het uitstralen van de trillingen is een voortdurend proces dat geen grenzen kent.

Hoe werkt een biotensor

De biosensor kan elke trilling opvangen en de onderlinge verschillen waarnemen. Alles heeft een eigen trillingsfrequentie en de biosensor reageert daarop. Dit meetinstrument beweegt via bepaalde patronen. Een op en neer gaande verticale beweging wordt over het algemeen als een scheidingswand beschouwd. Bij het testen van voer zou dit betekenen dat dit voer niet veel toevoegt aan het dier. Een horizontale beweging tussen het voer en het dier zou beteken dat het uitstekend is voor het dier. De links draaiende cirkel is laat een disharmonie zien en is ziekteverwekkend. De rechts draaiende cirkel wordt over het algemeen beschouwd als opladend en sterk harmoniserend. Bij een voedselallergie is dit een onmisbare test, ook medicatie wordt op deze manier getest.

Het gebruik van een biotensor bij de behandeling

 • Opsporen van blokkades
 • Blokkades opheffen
 • Harmonisering van stoorzones op het lichaam
 • Testen van voedingsproducten
 • Testen van voedingssupplementen
 • Testen van allergenen
 • Opzoeken van therapeutische meridiaanpunten
 • Uittesten van behandelmethode

In de praktijk kan je terecht voor diversen testen met de biotensor:

 • Opsporen van blokkades
 • Blokkades opheffen
 • Testen van voedingsproducten
 • Testen van voedingssupplementen

*Heeft u klachten adviseer altijd je huisarts hierover. De check is niet bedoeld als vervanging van professioneel medisch advies, diagnose en/of behandeling. Het gebruik van informatie uit deze checkmethode en eventuele beslissingen, die u op basis van die informatie neemt, is voor uw eigen verantwoordelijkheid.

image_pdfimage_print