Bloeddruk, Cholesterol

Bloeddrukmeting:

Wil je jouw bloeddruk laten meten, dit kan bij ons. Voordat je naar je huisarts gaat en dan al in de stress zit en zo vaak ook al gelijk een verhoogde bloeddruk heb, kan dit bij ons in de praktijk al schelen, je komt namelijk meer in een ontspannen ruimte terecht, en wij dragen geen “witte jas”

Onze meting is een advies en geen diagnose, maar mocht je meting te hoog wezen, adviseren wij je wel dit door je huisarts na te laten kijken.

Met een bloeddrukmeter meten we jouw bloeddruk op, zo kan je de bloeddruk in de gaten houden. Een te hoge bloeddruk verhoogt namelijk het risico op hart- en vaatziekten.

Wat betekenen de resultaten?

De tabel laat zien hoe bloeddrukwaarden onderverdeeld zijn door gerenommeerde organisaties zoals de British Hypertension Society. Normaal gesproken is een bovendruk van 140 of een onderdruk van 90 de grens, mits de meting gedaan is door een arts. Bij een meting die in de praktijk gedaan wordt liggen deze waardes iets lager: 135/85.

Voor de juiste meting dien je : Neem voor het bloeddruk meten 5 minuten rust, kom je op de fiets zorg dat je dan iets eerder aanwezig ben om even op adem te komen. Rook niet of drink geen cafeïne houdende dranken net voor het bloeddruk meten.

De bloeddruk meting word gedaan door onze natuurgeneeskundige Sabine Mooijweer.

Cholesterol meting

Veel van mijn klanten in de winkel geven aan dat ze niet gelijk naar een huisarts willen gaan om een test te laten doen, wij adviseren dit wel, maar om de eerste stap te verkleinen, bieden wij een cholesterolmeting aan, dit is een advies en geen diagnose, daarvoor dient u naar de huisarts te gaan.

Of iemand een te hoog cholesterol  heeft, kan alleen een bloedtest duidelijk maken. Dat gebeurt vaak met een vingerprikje. In een druppel bloed wordt gemeten wat de cholesterol waarde is op dat moment.

Metingen doen we niet  bij mensen waarvan bekend is dat deze géén besmettelijke ziektes die overdraagbaar met bloed doorgegeven kunnen worden). Voor een juiste meting dien je de avond van te voren geen vette en of suikerhoudende dranken en voeding te consumeren. (vanaf 20:00 uur)

TOTAAL CHOLESTEROLGEHALTE HET CHOLESTEROLGEHALTE IS
lager dan 5,0 mmol/l normaal
5,0 – 6,4 mmol/l licht verhoogd
6,5 – 7,9 mmol/l verhoogd
hoger dan 8,0 mmol/l sterk verhoogd

De closetrol meting word gedaan door Claudia Bronger van den Heuvel.

Wil je een meting laten doen, maak hiervoor wel eerst een afspraak. 

Een afspraak maken gaat heel simpel, je kan ons bereiken via de email, wij maken dan contact met je en bespreken de mogelijkheden (dag en tijdstip)

De metingen worden in de praktijk gedeelte gedaan, dit is een afgesloten gedeelte die achterin de winkel aanwezig is. Het is een kleine ruimte waardoor het niet mogelijk is om met zijn tweeën tegelijk aanwezig te zijn. Mocht je met nog iemand komen dan vragen we aan de tweede persoon om te wachten in de winkel en of  dan om dan even een bakje koffie te gaan halen bij de snackbar of andere mogelijkheden die aangeboden word in het dorp.